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A full tank of vitamin smoothies! / Pieno di vitamine centrifugate!

Detox, good health and good mood friends, fruits and vegetables smoothies are great for daily breakfast or a snack and should never be missing in your daily diet.

 

Fresh, super coloured and very tasty, they help your body take a full load of vitamins, antioxidants and energy, useful during your day, ideal when it is hot and mineral salts in our body are lacking and also when we feel swollen and puffed up, tired and our skin is dull, to eliminate waste and toxins or strengthen our immune defence system.

To make a smoothie you do not need special gastronomic skills, but you must follow 3 simple steps in order to avoid it loses its properties and vitamins:

 

1. Do not underestimate the power of the blender. Be very careful, always choose a blender that is fast and powerful, that will not overheat the fruits and vegetables and will let the juice come out in a fast way. In fact this could be the cause of loss of vitamins.
2. Always choose seasonal fruits and vegetables at room temperature. Take them out of the fridge at least 1/2 a day before use and choose quality and bio products.
3. Add to each smoothie you make the juice of a lemon or lime (depending on availability or preference). It will help to assimilate and digest better the minerals contained in fruit & vegetables.

 

Here is the recipe for a seasonal smoothie:

 

Funnels and Annurca Apples to help digestion and detox. Ideal before a meal.

1 Funnel

½ Annurca Apple

1 lemon or lime

Wash very well with water the funnel, apple and lemon making sure you get rid of all dirt and impurities. Cut in small pieces the funnel and the apple and peel the lemon. Put inside the blender first the funnel including the green part and the small leaves then the apple and at the end the lemon juice.

Blend and drink your pure energy!!!

 

And you …..which smoothie do you prefer???

See you! D.

 


 

Detox e amici della tua salute e del buon umore i centrifugati di frutta e verdura sono un ottima colazione o spuntino quotidiano che non dovrebbero mai mancare nella tua dieta giornaliera, sopratutto se bevuti lontano dai pasti.

 

Freschi, super colorati e molto gustosi, aiutano il tuo corpo a fare un carico di vitamine, antiossidanti ed energie utili per la tua giornata, ideali sia quando fa caldo e viene a mancare l’apporto di sali minerali sia quando ci sentiamo gonfie, affaticate e la pelle è spenta, per eliminare scorie e tossine o per rinforzare il nostro sistema immunitario.

Per fare un centrifugato non servono particolari abilità culinarie, ma è necessario seguire 3 semplici regole per far si che questo non perda le sue proprietà e vitamine:

 

1. Non sottovalutare la potenza della centrifuga. Fate molta attenzione, scegliete una centrifuga veloce e potente, che non surriscaldi la frutta e la verdura e che faccia uscire il succo velocemente. Infatti, questo potrebbe essere motivo della perdita della maggior parte delle vitamine contenute in esso.
2. Scegliete frutta e verdura di stagione a temperatura ambiente. Toglietele dal frigo almeno 1/2 giornata prima dell’utilizzo e optate per prodotti di qualità e bio.
3. Aggiungere ad ogni centrifugato un limone o lime (a seconda della vostra disponibilità e gusti). Vi aiuteranno ad assimilare e digerire meglio i minerali contenuti in frutta e verdura!

 

Ecco la ricetta per un centrifugato di stagione:

 

Finocchio e Mela Annurca, facilita la digestione e depura. Ideale prima dei pasti

1 Finocchio 

1/2 Mela Anurca

1 Limone (o lime)

Lavare bene il finocchio, la mela e il limone, facendo attenzione ad eliminare tutto il terriccio e le impurità. Tagliare a tocchetti il finocchio e la mela, privare il limone della buccia. Mettere nella centrifuga prima il finocchio, compreso della sua parte verde e delle foglioline, successivamente la mela e infine il limone.

Mescolate e bevete energia pura!

 

E voi, quale centrifugato preferite?

A presto! D.